شخصی که حسابداری رستوران را انجام میدهد باید با مفاهیم انبار، مواد اولیه و محاسبه هزینهها بر روی تک تک محصولات رستوران آشنا باشد
و با توجه به ریزهکاریهای این حرفه، محاسبه قیمت تمام شده برای حسابداران کاری بس دشوار میتواند باشد.مواردی از حسابداری که برای تولید و
فرآیند حسابداری قیمت تمام شده مورد نیاز است شامل محاسبه مواد اولیه،هزینه حقوق کارگران، پرسنل واجاره محل رستوران و تولید و نرخ سربار
تولید است.
در اکثر رستورانهای ایرانی و فرنگی انواع غذاها و دسر و سالاد با دستور پختهای مختلف ارائه میشود.که در بسیاری از غذاها مواد اولیه، حقوق و
نرخ سربار مشترک است.
مثلا در خورشتها وانواع کبابها مواد اولیه گوشتی مشترک است، در انواع پلوها برنج و روغن و نمک و ادیه هم مشترک است
و…
تقریبا هیچ چیز در دنیا نمیتواند زماندارتر و کسلکنندهتر از وارد کردن اطلاعات در نرم افزار و کار با نرم افزار باشد. یکنرم افزار رستوران خوب باید به راحتی قابل استفاده باشد و این فرآیند را با سازماندهی و ایجاد زمینه مناسب به هنگام ورود داده به خوبی پیادهسازی کند.
دیگر لازم نیست اطلاعات را به صورت دستی وارد شود و اطلاعات به راحتی جا به جا میشود.
حال باید در نظر گرفت در یک رستوران 30 مدل غذا تولید و 15مدل سالاد و دسر سرو آماده و به مشتریان ارائه میشودو حسابدار مجموعه قرار است.قیمت تمام شده این غذاها را محاسبه کند واقعا این محاسبه کاری بس دشوار و طاقتفرسا میتواند باشد.