همه چیز راجع به سیستم آموزشی و مدارس دولتی و خصوصی ترکیه
سفارش تبليغات در انجــمن قالب گراف ورود به تاپيک اطلاعيه هاي تابستانه قالب گراف
امور گرافيکي و کدنويسي وب خود را به جي جي ميزبان بسپاريد
نام کاربري : پسورد : فراموش

ساختار آموزشی ترکیه

بر اساس مصوبه سازمان OSYM ، سیستم آموزشی مدارس ترکیه دارای 12 سال تحصیل اجباری است. سن آموزش رسمی در این کشور از 6 سالگی بوده و سال تحصیلی از اواسط سپتامبر یا اوایل اکتبر و تقریبا تا اوایل ماه ژوئن ادامه دارد. البته 2 هفته تعطیلات زمستانی هم در ماه فوریه هم در این میان وجود دارد. دانش آموزان در نهایت مدرک دیپلم را اخذ می کنند.

سیستم آموزشی ترکیه طبق قانون اصول آموزش ملی شماره 1739، به دو بخش زیر تقسیم میشود:

آموزش رسمی: به معنای تعلیم و آموزش، دانش آموزانی که در گروه سنی یکسان و معینی هستند به ترتیب عبارتند از: آموزش مقدماتی، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و آموزش عالی. این سیستم در واقع همان سیستم مدرسه ای است.

آموزش غیر رسمی: آموزش غیر رسمی، تحت نظر وزارت آموزش ملی و توسط شبکه ای از مراکز آموزشی در ترکیه انجام میگیرد. این ساختار در واقع برای ایجاد پوششی برای سیستم آموزش و پرورش و ایجاد موقعیت های شغلی است.

سیستم آموزشی تحصیل در مدارس ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از بهترین روشهای مهاجرت برای ایرانیان میباشد. سیستم آموزشی این کشور از دو بخش اصلی رسمی و غیر رسمی تشکیل شده است. در اینجا نیز به معرفی سیستم آموزشی در طول مدارس خواهیم پرداخت که 12 سال طول میکشد و در نهایت میتوان مدرک دیپلم دوره متوسطه را دریافت و برای آموزش های عالی و دانشگاه ها آماده شد.

آموزش مقدماتی، پیش دبستانی Anaokulu

آموزش مقدماتی شامل آموزش و تعلیم اختیاری برای سنین 5-3 است که به نام دوره های پیش دبستانی (Okul Öncesi) آن را میشناسیم. هدف از این دوره، بیشتر آماده سازی کودکان برای مدرسه و دوران ابتدایی، شکوفایی مهارتهای کودکان و محک زدن زبان ترکی آنها می باشد.

آموزش ابتدایی و دبستان İlköğretim

دوره آموزش ابتدایی برای کودکان 6-5 ساله اجباری و به مدت 4 سال میباشد. بعد از این دوران کودکان وارد دوره متوسطه یا راهنمایی میشوند.

در این دوران تمرکز بر شکوفایی استعداد ها و آموزش و پرورش مهارتها، در راستای چهارچوب های آموزشی است. 3 ماه قبل از ورود دانش آموزان به این مقطع، دوره ای برای آشنایی و آمادگی هرچه بیشتر آنها با فضای دبستان برگزار می گردد.

از سال دوم مقطع دبستان، آموزش دروس زیر اجباری خواهد بود:

سال دوم دبستان: شروع یادگیری زبان انگلیسی

سال سوم : یادگیری علوم فنی

سال چهارم : یادگیری علوم دینی

دوره های گفت و شنود

علوم بصری

موسیقی

فعالیت های بدنی و بازی

امنیت ترافیکی

دموکراسی و حقوق انسان

فعالیت آزاد

آموزش متوسطه و راهنمایی Orta öğretim ve orta okul

آموزش متوسطه و راهنمایی 4 ساله بوده و شامل دبیرستان های عمومی، حرفه ای و فنی است. هدف از تحصیل راهنمایی ترکیه، ارائه دادن خدمات و آموزش دانش آموزان برای آماده سازی مقطع دانشگاه و یادگیری مهارت های لازم است.

لذا در این مقطع از تعلیم دروس کاملا تخصصی در برنامه درسی دانش‌آموزان استفاده میشود. دانش آموزان در این دوره میتوانند برای 8 ساعت آموزش در هفته در دروس مورد نظر خود تعلیم ببینند.

دروس ارائه شده در این مقطع به شرح زیر میباشد:

زبان‌خارجی

ارزش‌های دینی و اخلاقی

دستور زبان

هنر

علوم

علوم اجتماعی

زبان ترکی

ریاضیات

علوم فنی

علوم اجتماعی

تاریخ انقلاب ترکیه و آتاتورک شناسی

زبان خارجی

علوم بصری

موسیقی

آمادگی جسمانی و ورزش

تکنولوژی و طراحی

فناوری اطلاعات و برنامه نویسی

راهنمایی و برنامه ریزی شغلی

دروس اختیاری دوره راهنمایی

آموزش مقطع دبیرستان lise

دانش آموزان 18-14 ساله که دوره های ابتدایی و راهنمایی را گذرانده اند، طبق سیستم آموزشی در مدارس ترکیه باید جهت اخذ دیپلم، در مقطع دبیرستان را شرکت نمایند. طبق قوانین سیستم آموزشی این کشور دوره دبیرستان از سال 2013-2012 برای تمامی دانش آموزان اجباری و الزامی گشت.

مقطع دبیرستان 4 ساله است و دارای دبیرستان های مختلفی میباشد. دانش آموزان باید با توجه به دانسته ها، مهارتها، علایق و توانایی خود در یکی از دبیرستان های مرتبط ثبت نام نمایند. لازم به ذکر است که نظام آموزشی این کشور در دوران دبیرستان علاوه بر ارائه امکانات و خدمات زیاد، سختگیری های بسیاری هم دارد.

بیشتر سخت گیری ها در حوزه حضور شاگردان بوده و آنها در طول سال فقط 10 بار اجازه غیبت غیر موجه دارند. در سالهای 2018-2017 اپلیکیشن و نرم افزار مخصوص ورود به دوره دبیرستان ایجاد شد که مدارس نزدیک و مناسب برای شما را پیشنهاد مینماید.

آموزش عالی و دانشگاهی

دوره آموزش عالی در دانشگاه 4 ساله است. در واقع این مورد شامل تمام موسسات آموزشی ای است که تحصیلات دانشگاه را ارائه میکنند. ترکیه در این مقطع تحصیلی از امکانات،دانشگاه ها و سیستم بسیار با کیفیتی برخوردار است. سالانه افراد زیادی برای تحصیل در دانشگاه های این کشور، اقدام به شرکت در آزمون یوس ترکیه یا مهاجرت از این طریق می نمایند.

نحوه ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه برای ایرانیان

باید آخرین کارنامه و پرونده تحصیلی فرزندتان توسط آموزش و پرورش و مدرسه ایران تایید و مهر کرده باشید. علاوه بر ترجمه باید مهر وزارت امور خارجه، مهر وزارت دادگستری، مهر نوتر(سفارت ترکیه در ایران) هم باید اخذ کنید.

در این مرحله باید مدارک گفته شده را برای انجام دنکلیک یا معادل سازی به ترجمه رسمی ترکی رسانده و مدارک مورد نظر را به آموزش و پرورش کل استان محل اقامت خود تحویل داده تا امور معادل سازی را به انجام رسانند.

داشتن کارت اقامت از واجبات این مراحل است چرا که نداشتن کیملیک باعث عدم ثبت نام در مدارس ایرانی میباشد.(اخذ اقامت در شهرهایی مانند استانبول، ازمیر، آنکارا 2-3 ماه زمان خواهد برد)

زمان معادل سازی مدارک اکثرا یک هفته تا 1 ماه است و پس از آن ثبت نام در مدرسه مورد نظر برای شما میسر خواهد بود. در حالتی مدرسه نزدیک خانه شما، متناسب یا دارای ظرفیت نباشد، مدرسه ای دیگر به شما معرفی خواهد شد.

در این روند داشتن کارت اقامت یا همان کیملیک الزامی بوده، اما در برخی مدارس دانش آموز را به صورت میهمان میپذیرند تا روال و کارهای اخذ اقامت انجام شود تا ثبت نام رسمی صورت گیرد.

مهلت ثبت نام (ددلاین) در تمامی مدارس تا تیر ماه خواهد بود، پس در زمان بندی خود دقت نمایید.

ادامه مطلب

پاسخ ها

براي نمايش پاسخ جديد نيازي به رفرش صفحه نيست روي تازه سازي پاسخ ها کليک کنيد !